Hírek

A Novell BSM megoldásával az informatikában is az üzlet az első

  • Az IT- rendszerleállások 60 százaléka elkerülhető a Novell BSM megoldásának használatával

  • Az iparág első Web 2.0-es megoldásokat is támogató BSM csomagja segíti az informatikai vezetőket az üzleti szempontból kritikus szolgáltatások hatékonyabb üzemeltetésében

Budapest, 2009. június 16 – A Novell Business Service Management (BSM) néven piacra kerülő szolgáltatáscsomagja olyan stratégiai fontosságú képességekkel bővíti a Novell kínálatát, amelyek az üzleti folyamatok szolgálatába állítják a vállalatok informatikai rendszereit. A Novell BSM megoldása csökkenti az IT-infrastruktúra változásából eredő technológiai kockázatokat és tompítja a kritikus helyzetek hatásait, mivel az esetleges rendszerleállások esetén is az üzleti szempontból legfontosabb folyamatok számára biztosít elsőbbséget. Mindemellett az informatikai vezetők egyik legnehezebb feladatának elvégzésében is segítséget nyújt, hiszen egy BSM megoldással minden korábbinál meggyőzőbben tudják bemutatni az informatika előnyeit a menedzsmentnek. Az értékesítési adatok szerint is egyre több vállalat ismeri fel, hogy az üzleti szolgáltatások felügyeletét szolgáló eszközök jelentős értéket teremtenek számukra azáltal, hogy biztosítják, hogy az informatikai rendszer és a szervezet a lehető leghatékonyabban reagáljon a mindennapos kihívásokra.

A Forrester piacelemző vállalat szerint az informatikai felügyeleti szoftverek területén a BSM/SLM szegmens volt a harmadik legerősebb 2008-ban: éves szinten 36 százalék piacbővülést ért el. A Novell BSM megoldása igen kedvező befektetés, hiszen a Forrester felmérése szerint úgy növeli az informatikai rendszer működési hatékonyságát, hogy 50-60 százalékkal csökkenti az árbevételt hozó informatikai szolgáltatások állásidejét, és akár 30 százalékkal csökkenti az informatikai rendszer működési költségeit. A 90 nap alatt bevezethető megoldással 30 nap múlva már kimutatható a rendszer által hozzáadott érték. A Novell BSM megoldását számos különböző területen tevékenykedő vállalat használja, többek között az IT-, biztonsági és kommunikációs megoldásokat szállító Verizon Business, a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalata, a Nationwide, és a világ egyik legnagyobb infrastruktúra, pénzügyi és médiaszolgáltató vállalata, a General Electric. A Novell BSM ügyfeleinek 95 százaléka rendszeresen megújítja a licenceket és szolgáltatásokat.

„Örömmel jelentjük be, hogy a Novell BSM megoldások teljes termékportfóliója már Magyarországon is elérhető. Az üzleti szolgáltatások felügyeletét szolgáló megoldások szerves részét képezik a Novell adatközpont-stratégiájának, ezért büszkék vagyunk arra, hogy már meglévő és új ügyfeleink számára is egy olyan szolgáltatásvezérelt adatközpontot tudunk létrehozni, amely technológiafüggetlen, így heterogén környezetben is jól működtethető” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője. „Az iparág első Web 2.0-es megoldásokat is támogató BSM csomagja segíti az informatikai vezetőket az üzleti szempontból kritikus szolgáltatások hatékonyabb üzemeltetésében. A piacon egyedülálló módon gyártó független CMDB komponenssel nyújtunk teljeskörű és adaptálható szolgáltatás modellt az ügyfeleinknek. Ezzel a Novell megtette a szükséges lépéseket, hogy biztosítsa vezető szerepét a BSM-piacon” – tette hozzá Hargitai.

A rendszerleállások 60 százaléka elkerülhető

A Novell BSM megoldása a moduláris felépítésének és a skálázhatóságának köszönhetően a vállalat méreteihez és igényeihez igazítható. Az átfogó, kiterjeszthető, egységes platformnak köszönhetően a rendszer könnyen bevezethető a vállalatok jelenlegi informatikai környezetébe, és rugalmasan alkalmazkodik a jövőbeli kihívásokhoz. Az univerzálisan integrálható eszköz több mint 70 csatolót tartalmaz, amellyel minden főbb szállító rendszerében tárolt adatokhoz képes csatlakozni és azokkal együttműködni. A vállalatok számára a legtöbb problémát az IT-rendszerben végrehajtott, előzőleg jóváhagyott változtatások okozzák. Egy megfelelő változáskövető rendszer – mint a Novell BSM megoldása – ezeket kiszűri, így a rendszerleállások 60 százaléka elkerülhetővé válik. A Novell BSM ITIL-ajánlásoknak megfelelően segíti a rendszer működését.

A Novell öt integrált, de egymásra építhető terméket kínál a BSM-megoldáscsomag részeként:

  • Novell Business Service Manager – valós időben nyomon követi az alkalmazásokra és szolgáltatásokra gyakorolt hatásokat

  • Novell myCMDB – az átfogó informatikai infrastruktúra modellezéséhez és elemzéséhez kínált teljes konfigurációkezelési adatbázis (CMDB) megoldás

  • Novell Business Experience Manager – költséghatékony alkalmazás-teljesítményfigyelő megoldás

  • Novell Business Service Level Manager – szolgáltatási szintek valós idejű kezelésére szolgáló megoldás

  • Novell myMO Executive Dashboard – egyszerű és intuitív, szerepalapú megjelenítés

A Novell üzleti szolgáltatások felügyeleti megoldásait integrálják a PlateSpin alkalmazás-felügyeleti termékeivel és a Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszerrel, így teljeskörű és egyesített adatközpont-megoldásokat kínál a modern adatközpontok kiépítéséhez. A tervekkel és az ütemtervvel kapcsolatos további információk még ebben az évben elérhetők lesznek.

Elérhetőség

A Novell Business Service Manager, a Novell myCMDB, a Novell Business Experience Manager, a Novell Business Service Level Manager és a Novell myMO Executive Dashboard már Magyarországon is elérhetők. Ha a termékekről szeretne többet megtudni, látogasson el a www.novell.com/bsm weboldalra.