Hírek

A Novell bővíti együttműködését IT-outsourcing partnereivel

  • Az együttműködéseknek köszönhetően a Novell és partnerei is működési és műszaki előnyökhöz, valamint piacvezető technológiai képességekhez jutnak

Budapest, 2009. június 25. – Az informatikai szolgáltatások piacán erősödő piaci verseny arra készteti a szoftverszállítókat, hogy ügyfeleiknek az informatikai megoldások minél szélesebb körét biztosítsák. A Novell számos informatikai szolgáltató és IT-outsourcing partnerével működik együtt, hogy a szolgáltató a Novell rendszerfelügyeleti és biztonságfelügyeleti megoldásaival nyújtson szolgáltatást ügyfeleinek. Az eddigi legjelentősebb partnerkapcsolati együttműködést a Novell az Affiliated Computer Services Inc.-vel kötötte meg, így stratégiai együttműködés formájában bővítik műszaki képességeiket és szolgáltatáskínálatukat. Az ACS a Novellel együttműködve fejleszti tovább adatközponti tevékenységét, és legalább 30 millió dollár értékben vásárol Novell termékeket az első három évben. A Novell Magyarországon is technológiai együttműködés keretében támogatja hazai IT-outsourcing partnereit, például a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t.

„A NAVIGATOR Informatika Zrt. 8 éve használja sikeresen desktop menedzsment feladatok támogatására a Novell ZENworks termékcsalád kiváló megoldásait. A Novell rendszerfelügyeleti megoldásai segítségével végezzük informatikai rendszerek üzemeltetését például telekommunikációs, autókereskedelmi, egészségügyi közép- és nagyvállalatok, valamint a szolgáltatói szektor egyéb szereplői körében” – mondta Juhász Lajos, a NAVIGATOR Informatika Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködéssel mind a Novell, mind partnervállalatai olyan megoldásokkal léphetnek piacra, amelyek a Novell élvonalbeli, kiválóan együttműködő szoftvereire építve használják ki az informatikai szolgáltató tapasztalatát. Az ACS-sel kötött megállapodás értelmében például a Novell kiszervezi belső informatikai tevékenységének egy részét az ACS vállalathoz, amely az üzemeltetés mellett SAP tanácsadást, alkalmazásfejlesztést és karbantartási rendszerintegrációs megoldásokat is nyújt a Novell számára egy ötéves, 135 millió dolláros szerződés keretében. A szerződés keretében az ACS és a Novell egyaránt befektet a közös mérnöki, technológiai, értékesítési és marketingkezdeményezésekbe. Az ACS a Novell termékekkel támogatja az ACS Management Platform (AMP) megoldását, azt a platformot, amely a vállalat globális informatikai kiszervezési szolgáltatáskínálatának alapja. Az ACS tervei szerint az AMP a fejlesztés után támogatni fogja a hálózati felhőre épülő megoldásokat, az automatikus erőforrás-kiosztást és a folyamatautomatizálást. Az ACS több területen is a Novell technológiáját vásárolja meg és használja, többek között a SUSE Linux Enterprise operációs rendszert, a Platespin alkalmazás-felügyeleti megoldást, az üzleti szolgáltatás-felügyeleti (BSM) megoldásokat, valamint a személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásokat.

„Ez egy jelentős partnerkapcsolat, amelyet a világ vezető informatikai szolgáltatóinak egyikével indítunk útjára” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Az ACS számára előnyt jelent, hogy a Novell megoldásokra építve kínálhat adatközponti szolgáltatásokat globális ügyfeleinek, amely a Novell számára új bevételi forrást és új piaci megjelenési lehetőséget biztosít. Emellett az informatikai kiszervezéssel a Novell a központi tevékenységeire koncentrálhat, miközben pénzügyi és működési szempontból egyaránt jelentős mértékben növelheti az informatikai szolgáltatások színvonalát” – tette hozzá Hovsepian.

„Ezzel az együttműködéssel a Novell és az ACS egyaránt kiemelkedhet a versenytársak közül a piac számára kulcsfontosságú területeken” – mondta Lynn Blodgett, az ACS elnök-vezérigazgatója. „Két innovatív technológiai vállalat használja ki képességeit arra, hogy megoldást nyújtson ügyfelei változó üzleti igényeire, akik így gyorsabban reagálhatnak saját ügyfeleik elvárásaira, és javíthatják működési hatékonyságukat.”

Az ACS-ről

A globális FORTUNE 500 listán szereplő vállalatok egyikeként a körülbelül 74 000 embert foglalkoztató ACS több mint 100 országban támogatja ügyfelei tevékenységét, amelynek keretében világszínvonalú kereskedelmi és kormányzati ügyfelek számára kínál üzleti folyamatkiszervezést és informatikai megoldásokat. A vállalat „Class A” besorolású részvényeivel a New York-i NYSE tőzsdén kereskednek „ACS” megjelöléssel. Az ACS vállalatról a www.acs-inc.com címen talál további információt.