Hírek

A Novell megfelelőségkezelési megoldása SAP környezetben is megvalósítja a szabályozásoknak megfelelő erőforrás-kiosztást

  • A Novell-SAP együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy az érzékeny üzleti információikhoz csak az arra felhatalmazott alkalmazottak férhetnek hozzá

  • A Novell új SAP által is tanúsított Compliance Management Platform bővítményével csökkenthető a megfelelőség érdekében végzett manuális munkára szánt idő és költség, és a hibák nagy része is kiküszöbölhető

Budapest, 2009. július 2. – A Novell bejelentette az SAP-környezetekhez fejlesztett Novell Compliance Management Platform bővítményét, amely költséghatékony megoldást nyújt az SAP-megoldások és a nem SAP-rendszerek közötti hozzáférés-kezelési és biztonságfelügyeleti kihívásokra. A Novell erőforrás-kiosztási megoldásával az SAP-megoldásokhoz tartozó személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti információk más üzleti alkalmazásokkal is integrálhatók, így csökkenthető az informatikai megfelelőség érdekében végzett manuális munkára szánt idő. Az ismételt munkavégzés elkerülésével időt és költséget lehet megtakarítani, valamint csökken a hibák előfordulásának valószínűsége is. A Novell megoldása a vállalat összes alkalmazását érintő felhasználói tevékenységet egységes nézetben teszi elérhetővé, így az SAP-ügyfelek könnyebben teljesíthetik a biztonsági követelményeket és a törvényi előírásokat.

A Novell Compliance Management Platform 1.0-s verziója SAP-tanúsítvánnyal rendelkezik, mivel integrált az SAP BusinessObjects Access Control alkalmazással. Az integrált megoldás a vállalat egészére kiterjedő teljes átláthatóságot biztosít, így lehetővé teszi a hálózati erőforrások, az ERP- és más kulcsfontosságú üzleti alkalmazások irányítását. Elősegíti továbbá, hogy a vállalatok és szervezetek a szabályozásoknak megfelelő, komplex személyazonosság-kezelési megoldást vezessenek be és megoldják a vállalat informatikai és megfelelőséggel kapcsolatos problémáit. Az SAP ERP-alkalmazást és az SAP BusinessObjects irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi megoldásokat használó ügyfelek az SAP és a nem SAP rendszerekre is érvényes biztonsági szabályokat alkalmazhatnak, majd ellenőrizhetik, hogy ezeket következetesen betartják-e. A Novell Compliance Management Platform és az SAP BusinessObjects Access Control integrációja révén a vállalatok bármilyen környezetben megvalósíthatják a szabályozásoknak megfelelő erőforrás-kiosztás fáradságos feladatát.

„A Novell Compliance Management Platform optimális kiegészítője az SAP informatikai kockázatkezelési és megfelelőségi nyílt stratégiájának” – mondta Sanjay Poonen, az SAP BusinessObjects és teljesítmény-optimalizálási alkalmazásokért felelős részlegének alelnöke és vezérigazgatója. „Az együttműködésnek köszönhetően ügyfeleinket megerősíthetjük abban, hogy az érzékeny üzleti információikhoz csak az arra felhatalmazott alkalmazottak férhetnek hozzá” – tette hozzá Poonen.

„A megfelelőségi követelmények a vállalatvezetők első számú problémái között szerepelnek napjainkban. A felhasználói hozzáférések felügyelete és annak bizonyítása, hogy a hozzáférések kezelése megfelelő a vállalati rendszer egészében, beleértve a vállalatirányítási rendszert is, jelentős üzleti és informatikai kihívások elé állítja a szakembereket” – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti részlegének alelnöke és vezérigazgatója. „A Compliance Management Platform ötvözi az SAP felhasználó-érvényesítés területén szerzett tapasztalatát a Novell felhasználói hozzáféréskezelés és erőforrás-kiosztási szakértelmével. Ez az integrált megközelítés segíti ügyfeleinket abban, hogy megoldják a felmerülő kihívásokat” – tette hozzá Ebzery.

A Novell és az SAP közötti együttműködés második jelentős eredménye az SAP-környezetekhez kínált Novell Compliance Management Platform bővítmény. Az SAP-alkalmazásaikat Linux rendszerre telepítő ügyfeleinek az SAP a Novell SUSE Linux Enterprise Server használatát javasolja. Az SAP-alkalmazásokkal rendelkező ügyfelek számára a Novell az operációs rendszertől az alkalmazásig terjedő támogatást kínál. A SUSE Linux Enterprise Server Priority Support megkönnyíti az incidensek megoldását, csökkenti a rendszer összetettségét és a teljes birtoklási költséget.

A Novell és az SAP együttműködéséről további információt a www.novell.com/sap weboldalon talál.