Termékek

Növelje az együttműködés hatékonyságát:
Csoportmunka és konferencia-megoldások a Novell®-től

A csoportok együttműködésének hatékonyságát számtalan tényező hátráltathatja a tökéletes összmunka elérésében. A Novell két új innovatív megoldása segít leküzdeni a korlátozó akadályokat: Novell® Teaming és Novell Teaming + Conferencing. E termékek használatával virtuális környezetben a munkacsoportok valós időben, eredményesen, biztonságosan működhetnek együtt, ezáltal csökkentve a költségeket és növelve tevékenységük hatékonyságát.

Összmunka, ahogyan érdemes

A tökéletes összmunkához a csoport tagjai közötti hatékony kommunikációra van szükség, naprakész információk és az ütemezések szigorú betartása mellett. A megszerzett, értékes tudásnak hozzáférhetőnek kell maradnia, még akkor is, ha a kolléga már nem elérhető. Ez egy olyan környezetben képzelhető el a legeredményesebben, ahol a csoport tagjai virtuálisan egyesülnek, valós időben megosztva ugyanazt a teret, tudást, víziót és dokumentumokat, térbeli elhelyezkedéstől függetlenül az utazási költségek radikális csökkenését okozva ezzel. Ezt a környezetet teremti meg tökéletesen a Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing világa.

A Novell a kommunikáció, a hálózati munka és az együttműködés terén hosszú idő óta piacvezető pozícióban van és biztos alapokra épített szolgáltatások egy új generációját hozta létre a kapcsolódó megoldásaiban. A Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing szolgáltatáscsomag kiegészíti a meglévő Novell technológiákat a Linux* biztonságával, költséghatékonyságával és méretezhetőségével. Ami a legfontosabb, hatalmas fejlődést biztosít a csoportmunka hatékonysága terén.

A Novell Teaming szolgáltatással a felhasználók közös munkakörnyezetet alakíthatnak ki, és a szervezet vagy munkacsoport egyéb tagjait hívhatják meg a létrehozott felületre. A csoporttagok ezeken a virtuális munkafelületeken oszthatnak meg dokumentumokat, naptári bejegyzéseket, férhetnek hozzá vitafórumokhoz és egyéb más szolgáltatásokhoz. A Novell Teaming + Conferencing csomag tartalmazza a Novell Teaming szolgáltatás minden funkcióját és továbbfejleszti azt a valós idejű együttműködés lehetőségével. A csoport tagjai együttműködhetnek élő hangkapcsolaton, webkonferenciákon vagy azonnali üzenetváltáson keresztül. A csoporton belüli összmunka így sokkal eredményesebb, mivel a tagok hatékonyabban tudnak kommunikálni és a munkájukat megosztani, mint valaha.

Hatékony csoportépítés

A Novell Teaming segítségével könnyen lehet létrehozni hatékonyan működő csoportokat. A csoport tagjai megjegyzéseket fűzhetnek a dokumentumokhoz, weboldalakhoz és egyéb forrásokhoz, hogy a felmerülő jó ötleteket és tartalmakat társítani lehessen a hivatott személyekhez. A Novell Teaming bővített keresési, indexelési és profilkezelési szolgáltatásai földrajzi korlátok nélkül segíthetnek a megfelelő szaktudással, képességgel rendelkező szakemberek összeállításában, garantálva ezzel a projektek sikeres végrehajtását. Partnerek és vevők számára is lehetőség van a kapcsolódó csoportok munkafelületének biztonságos megnyitására, a szereplők együttműködésének megkönnyítésére, egy un. szerep-alapú hozzáférés-kezelési központ segítségével.

A végeredmény? A Novell Teaming segítségével a munkacsoportok olyan értéket hozhatnak létre egy szervezeten belül, amely jóval meghaladhatja a csoport egyes tagjai által megteremthető értékek összegét. Mivel a dokumentumok a csoport munkafelületén indexelődnek és tárolódnak, ezért a szervezet nem veszti el az adott egyén tudását és szakértelmét a személy csoportból való távozása (pl. felmondás) esetén sem.

Projektek gyors végrehajtása

A Novell Teaming csomag hatékony munkafolyamat- és dokumentumkezelő funkciókat tartalmaz, hogy a csoport tagjai követhessék a dokumentum állapotát egy munkafolyamat során. A munkafelületen láthatóak a dokumentum változásai és a jogosult felhasználók továbbmehetnek egy lépéssel, munkafolyamatokat hozhatnak létre és szerkeszthetnek. A munkafolyamatok értesítéseket küldenek, és frissítik a hozzáférési jogosultságokat, amivel könnyen kontroll alatt lehet tartani a feladatok végrehajtását. A munkafolyamatok teljes mértékben testreszabhatóak, csak a meghatalmazott személyek módosíthatják őket és az egyéb csoporttagok pedig csak külön értesítésre cselekedhetnek.

A csoportfelület használatával a csoporttagok dokumentumokat oszthatnak meg, verziókat kezelhetnek és a megosztott feladatlistákhoz és naptárakhoz férhetnek hozzá.

Függetlenül attól, hogy a tagok éppen földrajzilag hol vannak vitafórumokat, wikiket és blogokat használhatnak. A Novell Teaming + Conferencing valós idejű konferencia-szolgáltatása segítségével a csoporttagoktól akkor kaphatóak válaszok, amikor éppen szükség van rá.

Utazási költségek drasztikus csökkenése

A Novell Teaming + Conferencing csomag valós idejű együttműködési összetevői jelentősen csökkentik a szükséges utazások számát. A kollégák élő hang- vagy webalapú konferenciákon vehetnek részt, melyek helyettesíthetik a személyes találkozókat. A webkonferenciás összetevők segítségével a felhasználók megoszthatják számítógépük képernyőjét, prezentációkat jeleníthetnek meg vagy akár tréningeken is részt vehetnek.

A meglévő rendszerek kihasználása

A Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing egyaránt hasznot kovácsol a már meglévő informatikai erőforrásokból. A Novell Teaming például böngészőfelületet használ, ezért egyaránt támogatja a Linux, Windows* vagy Macintosh* felhasználókat. A Novell Teaming + Conferencing SUSE® Linux Enterprise Desktop, Microsoft* Windows XP* vagy Windows Vista* operációs rendszereken fut, ellentétben más piacon lévő megoldások szolgáltatásaival, amelyek kizárólag Windows környezetbe integrálhatóak. A Novell-éhez hasonló szolgáltatás szint eléréséhez, más termékek esetében sok esetben a felhasználónak további termékeket is meg kell megvásárolniuk.

A világ szűkítése, egyszerre egy csoport

A Novell Teaming + Conferencing a modern technológiát hasznosítva csökkenti a távolságot egy szervezeten belül kialakított munkacsoportok között és a csoportok együttműködésében. Jelentős költségmegtakarítás mellett a felhasználók ötleteiket, munkájukat valós időben oszthatják meg kollégáikkal világszerte. A magyarországi Novell irodája kapcsolatfelvétel esetén segíti Önt abban, hogy a költségek csökkentése mellett miként növelheti szervezete hatékonyságát és értékét a Novell Teaming + Conferencing megoldások segítségével.

további információk
Flyer (PDF formátumban)
Novell Teaming Adminisztrátori Kézikönyv (PDF formátumban)
Novell Teaming Felhasználói Kézikönyv (PDF formátumban)
Kedvezményes beszerzési konstrukció kis- és középvállalatok számára