Termékek

Novell Open Enterprise Server 2

Szeretne egyensúlyt találni a nyílt forrású szoftverek költséghatékonysága és rugalmassága, valamint a vállalati rendszerek non-stop működésének követelménye között? Mi a Novellnél azon dolgozunk, hogy a Linux és a nyílt forrású szoftverek kockázat nélküli megoldást jelentsenek bármely cég számára. Az informatikai szakemberek által kedvelt Linuxot a vállalatok számára oly fontos méretezhető hálózati szolgáltatásokkal és globális támogatással egészítettük ki.

Open Enterprise Server 2 - SUSE Linux alapú munkacsoport szerver

A most megjelent Open Enterprise Server 2 a nyílt és zárt forráskódú rendszerek legjobb tulajdonságait egyesítő SUSE Linux alapú munkacsoport kiszolgáló.

 • A "legtöbbet tudó" és legkönnyebben felügyelhető Linux szerver
 • Az összes hagyományos NetWare szolgáltatás SUSE Linux alapon
 • Egyszerű átállás NetWare-ről Linuxra
 • Kompatibilitás a régi alkalmazások számára
 • Dinamikus tárterület kezelés az üzletkritkus és a nem kritikus adatok különválasztására
 • Beépített virtualizáció NetWare, Linux és Windows szerverek hatékony futtatására

A Novell Open Enterprise Server egy biztonságos, kiváló rendelkezésre állású megoldás, amely lehetőséget teremt arra, hogy a cégek a Linux-rendszereket csoportmunka és hálózati infrastruktúraként használják.

A megoldás egyaránt működik SUSE® Linux Enterprise Server és NetWare® platformon, lehetővé téve a hálózati, kommunikációs és munkacsoportos szolgáltatások egyszerű telepítését mindkét platformon – vagy akár a kettő együttesén – a szervezet igényeinek megfelelően.

Alkalmazások széleskörű támogatása

A Novell Open Enterprise Server alapja a SUSE Linux Enterprise Server – az üzleti alkalmazások vezető nyílt platformja, a piac legbiztonságosabb Linux-rendszere.

Számos alkalmazásfejlesztő és rendszergyártó – így például a Dell, HP, IBM, Oracle és az SAP – minősíttette rendszerét ehhez a kiforrott platformhoz, valamint nyílt forráskódú alkalmazások ezrei kompatibilisek ezzel az élvonalbeli Linux környezettel.

Előnyök NetWare-vásárlók számára

A Novell Open Enterprise Server a NetWare-vásárlóknak szánt következő kiadás. Ha az Ön szervezete is egyike azoknak, amelyek elkötelezték magukat a Novell és a NetWare mellett, akkor a Novell Open Enterprise Serverrel még jobban kiaknázhatják ezt a befektetést, és még többet profitálhatnak a NetWare erősségeiből.

A Novell Open Enterprise Server használatával ugyanazok a megbízható NetWare- szolgáltatások most már egyaránt elérhetők a NetWare és a SUSE Linux Enterprise Server platformokon.

A Novell Open Enterprise Server használata esetén a Linux a folyamatos magas szintű működés biztosítása mellett vezethető be a szervezetnél, tetszés szerinti ütemezésben; többféle asztali környezet is kiszolgálható, maximalizálható a hardverbefektetések értéke, sok különféle alkalmazás telepíthető, ugyanakkor kiaknázható a meglévő NetWare-felügyeleti szaktudás.

Hozzáadott érték a Linux mellé

A különféle integrált Novell-technológiákkal – a Novell eDirectory, a Novell iFolder, az iManager, az iPrint, a Novell Identity Manager, a ZENworks® a Linux Management, hogy csak a legfontosabbakat említsük – a Novell Open Enterprise Server öt fő területen egészíti ki a Linuxot:

 • Méretezhető felügyelet. Lényegesen csökkenthető a felügyelethez szükséges idő a Novell Open Enterprise Server használata esetén: központosított felügyelet, átruházott, illetve csoport alapú adminisztráció, megelőző jellegű felügyelet valamint a szolgáltatások figyelése segíti a munkát.
 • Globális biztonság. A vállalat irányítását, adminisztrációját és biztonságossá tételét a Novell Open Enterprise Server globális azonosítással, központilag felügyelt biztonsági irányelvekkel, az adatok és szolgáltatások hozzáférésének finom felosztású vezérlésével, valamint a rendszer és a szolgáltatások kiemelkedő megbízhatóságával segíti.
 • Nagyfokú termelékenység. A Novell Open Enterprise Server használata esetén a windowsos és linuxos munkaállomások előtt ülők egyaránt hatékonyan dolgoz-hatnak. Kényelmesen elérhetik és meg- oszthatják a fájlokat – nyomtatási és együttműködési szolgáltatások, valamint automatizált eszközök sora áll rendelkezésükre – és az egész világon bárhonnan elérhetik ezeket a hálózati szolgáltatásokat.
 • Gyors telepítés. A Novell Open Enterprise Server gyorsan és hatékonyan beilleszthető a meglévő informatikai környezetbe a különféle átállási, telepítési és együtt-működési, valamint a rugalmas és bővíthető felügyeleti eszközök segítségével.
 • Üzletmenet-folytonosság. A Novell Open Enterprise Server kulcsfontosságú funkciókat – magas rendelkezésre állást, másik telep-helyre való átterhelést, pillanatfelvétel alapú helyreállítást és böngészőn keresztüli felügyeletet – kínál annak érdekében, hogy a szervezet jobban megfeleljen a kormányzati és iparági előírásoknak.

Vegyes forráskódú rendszer a nyitott vállalat számára

Nem megfeledkezve az alkalmazások kivételes támogatásáról és a kiváló hálózati szolgáltatásokról sem, a Novell Open Enterprise Server leginkább szembetűnő jellemzője a Novell által biztosított kiemelkedő támogatási szolgáltatások széles köre:

 • gyakorlati oktatások és minősítések,
 • testreszabott konzultációs szolgáltatások,
 • folyamatos oktatás,
 • személyre szóló, mindig rendelkezésre álló műszaki támogatás,
 • hardver- és szoftverpartnerek széles köre,
 • ügyfélorientált tervezés és megoldásszállító partnerek az egész világon.

A Novell Open Enterprise Server a vezető nyílt alkalmazásplatformot kiforrott csoportmunka-szolgáltatásokkal egyesíti. Ez a kombináció biztonságos, költséghatékony, nagyteljesítményű hálózati környezetet eredményez, amely mögött ott áll a Novell globális támogató szervezete.

Termékismertető

 

Régebbi anyagok

Flyer PDF formátumban
Termékismertető (korábbi verzió)

Újdonságok az Open Enterprise Server NetWare kernelébenPDF formátum
Egyedi szolgáltatások Linux felhasználók számáraPDF formátum

Novell Connection – Open Enterprise Server különszám