Novell Home

ZENworks® Application Virtualization

Virtuális alkalmazásokkal könnyebb az élet

A ZENworks® Application Virtualization egyszerűbbé, olcsóbbá és gyorsabbá teszi az alkalmazások felügyeletét és kompatibilitásának tesztelését. A Novell megoldása révén percek alatt átalakíthatja Windows*-, .NET- vagy Java-alkalmazásait egy önálló, minden szükséges összetevőt tartalmazó végrehajtható állománnyá, és így a felhasználók külön telepítés nélkül futtathatják majd a legújabb programokat asztali és noteszgépeiken. .

Ahhoz, hogy az emberek hatékonyan dolgozhassanak, asztali és noteszgépes rendszerüknek állandóan működőképesnek kell lennie. Az új szoftvereknek együtt kell működniük a meglévőkkel, csúcsteljesítménnyel és biztonságos környezetben kell futniuk. Azt, hogy az alkalmazásokat naprakész állapotban kell tartani, a mai elosztott környezetekben könnyebb mondani, mint megtenni. Az alkalmazások a merevlemezen megosztják a fájlokat, megváltoztatják a rendszerleíró adatbázis kulcsait és a hibák kétségtelenül az egyik leggyakoribb oka az új szoftvertelepítések eredményeképpen létrejövő alkalmazásütközés. Az összes új alkalmazás bevizsgálása a saját – sokféle operációs rendszert, szoftvert és hardvereszközt tartalmazó – kevert környezetben rendkívül időt rabló és drága dolog, nem beszélve arról, hogy még a legszigorúbb tesztelés után is adódhatnak meghibásodások a számítástechnikai környezet állandó változásai miatt.

Novell ZENworks Application Virtualization

A Novell ZENworks Application Virtualization megoldással a Windows-, .NET- és Java-alkalmazásokból virtuális alkalmazások készíthetők, amelyek azután elszigetelt környezetben futtathatók. Ez a következő előnyökkel jár:

 • Minimálisra csökkenti az alkalmazásütközések és a telepítéssel kapcsolatos segélyhívások számát
 • Jelentősen mérsékli az alkalmazások felügyeletével kapcsolatos költségeket
 • Védi a meglévő környezetet és nem veszélyezteti az asztali rendszerek biztonságát

A ZENworks Application Virtualization megkönnyíti a virtuális alkalmazások bevezetését a meglévő IT-környezetbe. Nincs szükség további támogatást igénylő ügynökprogramokra vagy eszközillesztőkre és nem kell virtuális gépeket telepíteni vagy felügyelni sem. A virtuális alkalmazás egyetlen, önállóan, a PC operációs rendszerétől és rendszerleíró adatbázisától elszigetelten futó .exe fájlból áll. A létrehozási művelet automatizáltan, a folyamatot lépésről lépésre segítő varázslókkal történik. A virtuális alkalmazások akár úgy is optimalizálhatók, hogy közvetlenül DVD-ről vagy USB-meghajtókról fussanak. Hogy a dolog még könnyebben menjen, a ZENworks Application Virtualization előre beállított virtuálisalkalmazás-profilokat kínál a legnépszerűbb irodai alkalmazásokhoz és böngészőkhöz.

Búcsú az alkalmazásütközésektől

A Novell ZENworks virtualizált alkalmazások elszigetelt környezetben futnak, amelyre nem hatnak a belső alkalmazásütközések. Minden virtualizált alkalmazás egy kompakt csomag, amely tartalmazza az összes alkalmazásfájlt, beállítást, futási környezetet és összetevőt, ami az azonnali használathoz szükséges. Az alkalmazások úgy működnek, mintha a helyi gépre lennének telepítve, de érintetlenül hagyják az operációs rendszert, a rendszerleíró adatbázist és a futtatási környezeteket.

 • Akár ütköző szoftverváltozatok is futtathatók ugyanazon a gépen
 • Kiküszöbölik azokat a kompatibilitási problémákat, amelyek akkor jelentkeznek, amikor az alkalmazásokat a legfrissebb operációs rendszereken telepítik (például Windows Vista rendszeren szeretnénk futtatni régebbi Internet Explorer-t)
 • Mivel nincs szükség az alkalmazás telepítésére és beállítására, nem zavarja a felhasználók munkáját

Az alkalmazástelepítés költségeinek kézben tartása

Az alkalmazások telepítésre való előkészítéséhez hagyományosan idő- és munkaigényes tesztelésre van szükség. A Gartner Research szerint ez az elsődleges oka annak, hogy a legtöbb cégnél csak az alkalmazásportfólió 10-25 százalékából készítenek telepítőcsomagot. Ennek az a következménye, hogy a maradék 75-90 százalékot kézzel kell üzembe helyezni. A Novell ZENworks Application Virtualization hihetetlen mértékben felgyorsítja az alkalmazások telepítését azzal, hogy kiküszöböli a megelőző tesztelést.

 • Gyorsabb frissítés
 • Egyszerűbb kockázati tervezés és gyorsabb problémamegoldás
 • Egyetlen kattintással elhelyezhető szükséges összetevők (például .NET keretrendszer, Java*, Flash*, Shockwave*)

Az asztali rendszerek biztonságának megóvása

Az új alkalmazásoknak a vállalati hálózatban történő szétosztása rendkívül nehéz művelet. A rendszer megváltozó rendszerleíró adatbázisai, fájljai és DLL-jei gyakran nehéz döntések elé állítják a rendszergazdákat, ahol a biztonság és a kompatibilitás között kell választaniuk. Az alkalmazás-erőforrások kölcsönös függőségeinek elkülönítésével a Novell ZENworks Application Virtualization segít a biztonságos környezet megteremtésében.

 • A programvégrehajtás biztonságos, ellenőrzött környezetben rendszergazdai jogosultság nélkül történik
 • Windows Vista rendszeren elkerülhető a futtatási jogosultsági (UAC) ablakok megjelenése és az alkalmazások hibás működése
 • A szigorúbb biztonsági felügyelet érdekében integrálható a ZENworks Configuration Management termék irányelvkezelésével

Hozzon ki többet a meglévő környezetből

Használja ki a Novell ZENworks Application Virtualization előnyeit azonnal, a végponti rendszerek vagy a szoftverszétosztásra használt eszközök megváltoztatása nélkül! Használatához nincs szükség ügynökprogramokra és kiszolgálókra, de a jelenleg használt rendszerfelügyeleti megoldása (pl ZENworks Configuration Management, ZENworks Desktop Management) által kezelt alkalmazások halmaza is gyorsan kibővíthető a virtualizált alkalmazásokkal. Ezek ugyanúgy eljuttathatóak a felhasználói gépekre, mint a többi szoftver, a már meglévő eljárások és folyamatok felhasználásával.

 • A felügyelet hatékonyságának növelése
 • Percek alatt virtualizálható alkalmazások
 • Problémamentes alkalmazásfelügyelet

Egységes, harmonikus IT-működés

A ZENworks Application Virtualization a Novell ZENworks erőforrás- és rendszerfelügyeleti termékcsaládjának része. Ezek a teljeskörű szolgáltatást nyújtó eszközök lehetőséget adnak az informatikai felügyelet és az üzleti folyamatok automatizálására a kiszolgálók, asztali és noteszgépek, mobileszközök teljes életciklusa során az egységes IT-környezet megteremtése érdekében. Megfizethetőbbé, biztonságosabbá, jobban felügyelhetőbbé — vagyis végső soron használhatóbbá — teszik a számítástechnikai rendszert.

© 2015 Micro Focus