Cool Solutions

Solution for iprintman Error after Installing Open Enterprise Server 2



By:

December 19, 2008 2:55 pm

Reads:6,014

Comments:1

Score:Unrated

After installing Open Enterprise Server 2 iprintman CLI fails with Authorization Error.

Install OES 2.

Run command iprintman psm -l.

It prompts for User name and Password.

After entering it throws the error:

terminate called after throwing an instance of ‘OpenWBEM4::HTTPException’

what(): Unable to process request: 401: Authentication failure

Aborted.

Cause:

For iprintman to work properly LUM enable the admin user.

Resolution:

LUM enable the admin user.

Steps for LUM enabling:

  1. Run yast2 novell-lum from terminal.

  2. Press Continue.

  3. Enter admin password.

  4. Press Next.

  5. Press Next.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Categories: Uncategorized

Disclaimer: This content is not supported by Novell. It was contributed by a community member and is published "as is." It seems to have worked for at least one person, and might work for you. But please be sure to test it thoroughly before using it in a production environment.

1 Comment

  1. By:peterhine

    So what do you do when namuserlist works (both before and after the procedure listed above) but you still get the error shown above ??

    namuserlist -x ou=site,o=org
    novlxregd:x:81:81:Novell XRegD System User:/var/opt/novell/xtier/xregd:/bin/false
    novlxsrvd:x:82:81:Novell XSrvD System User:/var/opt/novell/xtier/xsrvd:/bin/false
    wwwrun:x:30:8::/var/lib/wwwrun:/bin/bash
    site-admin:x:1035:1005::/home/site-admin:/bin/bash

    p

Comment

RSS