Novell Cool Solutions

Starting GW Agents Automatically with a UI



By:

March 24, 2008 7:51 am

Reads:6,006

Comments:0

Score:Unrated

Print/PDF

Problem

A Forum reader recently asked:

“We recently set up a SLES10 box and moved a groupwise MTA and 2 post offices to it. We can start them manually using command lines in Terminal, but to start them automatically as daemons, they run without the interface. For obvious reasons, we’d like to be able to see from time to time. According to the Groupwise installation/administration docs, you can’t use the –show switch in the script – isn’t there anyway around this? Would anyone know how to start up the GroupWise agents automatically WITH the interface console screen?”

And here is the response from Morris Blackham …

Solution

If you are on 7.02 or later, you can edit the gwha.conf file and for each agent (except WebAccess) you can add:

show = yes

This will force the agents to launch with the UI.

Warning: If this is enabled and you have the GroupWise script set to start on boot, the agents will fail to load, as there is nowhere to display the UI.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...Loading...

Categories: Uncategorized

0

Disclaimer: This content is not supported by Novell. It was contributed by a community member and is published "as is." It seems to have worked for at least one person, and might work for you. But please be sure to test it thoroughly before using it in a production environment.

Comment

RSS