Cool Solutions

Troubleshooting Port 25 Problems on GWIA



By:

November 6, 2007 2:59 am

Reads:6,235

Comments:0

Score:Unrated

Problem

A Forum reader recently asked:

“I have just installed GroupWise on OES, and I am having serious issue. I am even confused as to what the problem is. I can send mail out the Internet, but cannot receive. I cannot telnet to port 25 either, which I believe is a major issue. First I thought the problem was the MX record,
but it’s being confirmed as fine.”

And here’s the response from Morris Blackham …

Solution

Postfix is probably tying up port 25. Here are two options, with the first being my recommended method:

1. Set GWIA to “bind exclusive to TCP/IP” address, then restart GWIA. The Postfix default configuration is to only listen on the loopback address, so setting GWIA to bind to the public address will allow co-existence.

2. Shut down and disable Postfix (“/etc/init.d/postfix stop”, then “chkconfig postfix off”). The disadvantage here is that system messages and logs will not ever get e-mail to the root user.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Categories: Uncategorized

Disclaimer: This content is not supported by Novell. It was contributed by a community member and is published "as is." It seems to have worked for at least one person, and might work for you. But please be sure to test it thoroughly before using it in a production environment.

Comment

RSS